Volledig scherm
Matthijs van Nispen, hier op archiefbeeld, maakte tegen FC Eindhoven zijn officiële debuut in de hoofdmacht van De Graafschap. © Herman Stöver

De Graafschap-talent Van Nispen gaat lopend naar huis na ‘debuut in de achtertuin’

DOETINCHEM - Voor Matthijs van Nispen is vrijdagavond een droom in vervulling gegaan bij De Graafschap. De 21-jarige middenvelder, woonachtig op steenworp afstand van De Vijverberg, maakte in de slotfase van het thuisduel met FC Eindhoven (4-0 zege) zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Doetinchemse eerstedivisionist. Na afloop ging hij lopend naar huis.

Quote

Na de 3-0 dacht ik al: misschien wordt het wel mijn avond

Matthijs van Nispen (21), middenvelder De Graafschap

Van Nispen, een exponent uit de eigen opleiding, kwam na 84 minuten binnen de lijnen als vervanger van Branco van den Boomen. ,,Na de 3-0 dacht ik al: misschien wordt het wel mijn avond", straalde de geboren en getogen Doetinchemmer na afloop in de catacomben van het Doetinchemse stadion.

,,Na 75 minuten zei de trainer (Mike Snoei, red.) dat ik mocht gaan warmlopen. Dan weet je dat het moment daar is. Toen ik klaarstond om in te vallen, flitsten de twaalf jaren die ik bij De Graafschap zit door mijn hoofd. Ik heb lang naar dit moment toegewerkt. Als je droom dan uitkomt, is dat fantastisch. Een debuut in mijn achtertuin, zo kan je het wel noemen. Vanaf mijn huis zijn de lichtmasten te zien. Er zaten veel familieleden en vrienden op de tribune. Zij zijn allemaal trots op me.”

Zware schouderblessure

Volledig scherm
Matthijs van Nispen, hier in actie tijdens een oefenduel van De Graafschap. © eigen foto

De middenvelder, wiens loopbaan in 2017 nog aan een zijden draad hing door een zware schouderblessure, had genoten van de tien minuten die hij meedeed. ,,Als je op het veld staat, sluit je je een beetje af van de omgeving. Maar natuurlijk hoorde ik het publiek tekeergaan, daar kan je niet omheen op De Vijverberg", zei Van Nispen.

,,Ik ben tevreden over hoe het ging. Een steekpass mislukte, maar bij mijn eerste actie draaide ik weg bij mijn tegenstander. Dat was een lekker moment om mee te beginnen. Het feest na afloop met de juichende supporters was ook gaaf.”

Waar zijn ploeggenoten na de wedstrijd allemaal in de auto stapten, kon de debutant te voet naar huis. ,,De trainer zei in de kleedkamer: ‘niet allemaal meteen de A18 (snelweg, red.) op, eerst even naar boven naar de sponsoren en supporters’. Dat gold voor mij sowieso niet. Ja, ik kan zelfs kruipend naar huis, haha. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.”

Hamdaoui

Volledig scherm
Mohamed Hamdaoui (rechts) viert, als aangever, de 2-0 van Gregor Breinburg. © BSR Agency

Een paar meter verderop stond Mohamed Hamdaoui met een brede glimlach de media te woord. De vleugelaanvaller eiste tegen FC Eindhoven met de openingstreffer, een assist en fraaie acties een hoofdrol voor zich op. ,,Het ging lekker, vooral in de eerste helft", beaamde Hamdaoui (26).

,,Dit was de beste wedstrijd die ik voor De Graafschap heb gespeeld. Ik ben blij dat ik ook rendement had, al had ik nog twee assists en een doelpunt meer achter mijn naam kunnen hebben. Maar ach, niet alle ballen kunnen erin gaan.”

Quote

Ik had nog twee assists en een doelpunt meer achter mijn naam kunnen hebben

Mohamed Hamdaoui (26), aanvaller De Graafschap

De aanvaller had genoten van het spel van De Graafschap, koploper in de eerste divisie. Hamdaoui: ,,Wij hebben dit seizoen ook wedstrijden gewonnen waarin we niet goed speelden. Dat is ook prima, het gaat om het resultaat. We willen kampioen worden. Maar het is altijd leuker als het lekker loopt. We hebben bij vlagen heel goed voetbal laten zien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.