Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong. © Remko Kool/Pro Shots

De Graafschap-trainer De Jong baalt van 'chaotische' oefencampagne

DOETINCHEM - De chaotische oefencampagne van De Graafschap zorgt voor hoofdbrekens bij hoofdtrainer Henk de Jong. De Fries is verbolgen over het feit dat twee oefenwedstrijden zijn afgelast op last van de politie.

,,Het wordt op deze manier steeds moeilijker om een goede voorbereiding in elkaar te draaien. Het is heel chaotisch'', baalt De Jong. De politie zette afgelopen week uit veiligheidsoverwegingen een streep door de geplande wedstrijd tegen eerstedivisionist MVV, op vrijdag 3 augustus in Zelhem. De Graafschap moet nu in allerijl op zoek naar een nieuwe tegenstander.

De Doetinchemse club zag eerder al oefenwedstrijden tegen SC Heerenveen, NAC Breda, NEC en het Spaanse Real Mallorca afgeblazen worden. ,,Heerenveen en NAC vielen weg omdat wij naar de eredivisie promoveerden, NEC had met veiligheid te maken'', verklaart De Jong. ,,Het is moeilijk om goede alternatieven te vinden. We hebben het liefst een paar echte krachtmetingen om te kunnen zien waar we staan.''

Onwennig

De Graafschap werkte zaterdag bij eersteklasser DZC'68 (1-6 zege) de eerste wedstrijd van de oefencampagne af. De Jong was gematigd tevreden over het optreden van zijn ploeg. ,,Het spel was bij tijd en wijle wat stroefjes, dat had deels met het stroperige kunstgras te maken. Het oogde onwennig, maar dat is ook niet vreemd in een eerste oefenwedstrijd'', meende De Jong. ,,Ik heb ook positieve dingen gezien. Zo heb ik echt genoten van Mohamed Hamdaoui.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.