Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong viert de promotie naar de eredivisie. © ANP

De Graafschap-trainer De Jong: Fantastische competitiestart

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong is blij met de competitiestart van zijn ploeg. De Doetinchemse club begint de eredivisie, volgens het eerste conceptprogramma, op zondag 12 augustus (14.30 uur) thuis tegen Feyenoord en gaat een week later op bezoek bij NAC Breda. ,,Mooier kan niet, fantastisch dat we thuis beginnen’’, vindt De Jong.

,,Wij hebben tegen Feyenoord niets te verliezen, we kunnen ons direct meten met de top van Nederland en hopen op een verrassing. Ik ga ervan uit dat het meteen volle bak is op De Vijverberg, al is het wel een nadeel dat veel mensen rond die tijd nog op vakantie zijn’’, zegt de Friese oefenmeester.

De Graafschap speelt tijdens de vierde speelronde meteen een cruciaal uitduel bij FC Emmen, dat ook gepromoveerd is. Op zondag 21 oktober gaan de Superboeren op bezoek bij de derde nieuwkomer, Fortuna Sittard. ,,Het wordt een zwaar seizoen, maar er liggen zeker kansen. Die moeten we grijpen.’’

Hoofd leegmaken

De Graafschap begint op zondag 1 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Jong: ,,Het begint alweer te kriebelen. Maar eerst moeten we even onze rust pakken, het hoofd leegmaken. Dat geldt zowel voor de spelers als voor mij als trainer. Het is een lang seizoen geweest en er komt weer een hectisch jaar aan.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.