Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong. © BSR Agency

De Graafschap-trainer De Jong gelooft in stunt bij Vitesse: ‘Gaan voor onze laatste kans’

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong heeft goede hoop dat zijn ploeg zondag kan stunten in de Gelderse clash bij Vitesse. ,,Het is onze laatste kans, daar moeten we vol voor gaan’’, zegt de Friese coach.

De Doetinchemse eredivisionist vecht in GelreDome voor zijn laatste kans op rechtstreeks lijfsbehoud. De Graafschap heeft drie punten achterstand op nummer vijftien FC Emmen. De Superboeren spelen op de slotdag nog thuis tegen Ajax. De Drentse concurrent wacht nog duels met Willem II (uit) en FC Groningen (thuis). 

,,Wij moeten naar onszelf kijken", zegt De Jong. ,,We houden ons vast aan de wedstrijden bij Heerenveen en PEC (twee keer 0-3 zege, red.).’’

De Jong denkt dat de 'lentestop’ van tweeënhalve week zijn ploeg goed heeft gedaan. Charlison Benschop is hersteld van zijn lichamelijke klachten. Ook Stef Nijland is terug van een hamstringblessure. ,,We hebben de tijd gehad om te herstellen van alle pijntjes en ons klaar te stomen voor de beslissende fase van het seizoen. We moeten er klaar voor zijn.”

De spoeling in de achterhoede is dun bij De Graafschap. Ted van de Pavert komt dit seizoen niet meer in actie vanwege de ziekte van Pfeiffer. Sven Nieuwpoort is op de weg terug van een hersenschudding. Maar het duel bij Vitesse komt voor hem te vroeg. Daarmee keert Lars Nieuwpoort terug in de basis. In de voorhoede twijfelt De Jong op de linkerflank nog tussen Fabian Serrarens en Delano Burgzorg.

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Narsingh, Benschop, Serrarens (Burgzorg).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.