Volledig scherm
De Graafschap-doelman Nigel Bertrams. © BSR Agency

De Graafschap-trainer De Jong houdt vast aan doelman Bertrams

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong houdt onder de lat vast aan Nigel Bertrams. De doelman krijgt voorlopig de voorkeur boven Hidde Jurjus.

Jurjus keert net terug van een hamstringblessure. De Achterhoeker behoort zaterdagavond in het thuisduel met AZ normaal gesproken weer tot de wedstrijdselectie van de Doetinchemse eredivisionist. Maar De Jong acht Jurjus nog niet fit genoeg om te spelen. ,,Hidde zou afgelopen dinsdag tegen FC Groningen (1-0 nederlaag, red.) al bij de selectie zitten. Maar toen had hij na de maandagtraining toch weer last. We moeten voorzichtig met hem zijn", zegt de Friese coach.

De Jong ziet voorlopig ook geen reden om Bertrams, die Jurjus vervangt sinds hij vijf weken geleden tegen ADO Den Haag (1-1) geblesseerd raakte, te passeren. ,,Nigel doet het goed. Hidde zal in ieder geval eerst een paar wedstrijden bij de beloften moeten spelen om weer helemaal fit te worden", zegt De Jong.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.