Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong. © BSR Agency

De Graafschap-trainer De Jong: ‘In vier dagen zes punten laten liggen’

GRONINGEN - De Graafschap-trainer Henk de Jong besefte dinsdagavond na afloop van het uitduel bij FC Groningen (1-0 nederlaag) dat zijn ploeg zichzelf na het verlies tegen Heracles Almelo (1-2) opnieuw tekort had gedaan. ,,We hebben in vier dagen zes punten laten liggen.”

De Doetinchemse eredivisionist verzuimde in Groningen, net als zaterdag tegen Heracles, in de eerste helft het verschil te maken. De Graafschap liet via Charlison Benschop en Javier Vet meerdere riante mogelijkheden liggen. ,,We hebben in de eerste helft de kansen gehad om afstand te nemen van Groningen", concludeerde De Jong. ,,Maar dat hebben we zelf nagelaten.”

Zijn collega Danny Buijs van FC Groningen kon zich in die woorden vinden. ,,Het was een gestolen overwinning. We gaven verdedigend niet thuis.”

De Graafschap zag de kansen op rechtstreeks lijfsbehoud door de nederlaag kleiner worden. De Superboeren hebben nog altijd een punt minder dan Excelsior, dat op een ‘veilige’ vijftiende plek staat. De Rotterdamse concurrent kan woensdagavond verder afstand nemen van de Doetinchemmers in het thuisduel met hekkensluiter NAC Breda. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.