Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong. © Toin Damen/Pro Shots

De Graafschap-trainer De Jong: Minimaal punt halen bij FC Emmen

DOETINCHEM - De Graafschap gaat vrijdagavond (20.00 uur) op bezoek bij FC Emmen, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Trainer Henk de Jong kent het belang van een goed resultaat. ,,We moeten minimaal een punt halen, anders gaan we met een slecht gevoel de interlandperiode in.''

De Graafschap en FC Emmen, twee nieuwkomers in de eredivisie, staan na drie wedstrijden allebei op drie punten. De Jong houdt in Emmen grotendeels vast aan het basiselftal van afgelopen zaterdag tegen FC Groningen (0-1 nederlaag). Alleen linksbuiten Mohamed Hamdaoui lijkt zijn basisplaats na één duel weer kwijt te raken aan Youssef El Jebli. 

,,We moeten voorzichtig met Mohamed omspringen. Tegen FC Groningen sneeuwde hij onder. Ik was sowieso niet tevreden over het spel van mijn ploeg, maar ik denk dat het niet goed is om meteen veel te veranderen'', zegt de Friese coach.

Bakker

Er staat nog wel een vraagteken achter de naam van Erik Bakker. De middenvelder viel tegen FC Groningen uit met een enkelblessure en is nog een twijfelgeval voor het duel met FC Emmen. Bij afwezigheid van Bakker is er vermoedelijk een basisplaats voor Frank Olijve. Furdjel Narsingh ontbreekt in Emmen met een bovenbeenblessure. Jordy Tutuarima en Daryl van Mieghem, die ook pijntjes overhielden aan het duel met FC Groningen, zijn wel fit genoeg om te kunnen spelen.

De Jong verwacht na het afketsen van de komst van rechtsback Damien Dussaut geen zomerse versterking meer. ,,Op het laatste moment kan je niets meer. Zonde, maar we moeten geen hapsnapbeleid gaan voeren'', meent de trainer.

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Abena, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Owusu; Tutuarima, Bakker (Olijve), Nijland; Van Mieghem, Serrarens, El Jebli.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.