Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong stuurt zijn manschappen aan in het verloren uitduel bij AZ. © Jasper Ruhe

De Graafschap-trainer De Jong: ‘Moeten niet alleen maar tegenhouden tegen PSV’

DOETINCHEM - De Graafschap neemt zaterdagavond (19.45 uur) in de thuiswedstrijd tegen koploper PSV opnieuw de verdedigende instellingen in. Trainer Henk de Jong houdt vast aan zijn vijfmansdefensie, maar kiest wel voor een extra aanvaller.

De Jong gaf zijn opstelling vrijdag nog niet prijs, maar lijkt Furdjel Narsingh zijn eerste basisplaats te gunnen. De aanvaller vervangt middenvelder Frank Olijve, die niet inzetbaar is door een neusbreuk. ,,We gaan compact spelen, dat kan niet anders tegen een topploeg als PSV’', zegt de Friese coach.

De Doetinchemse eredivisionist trad vorige week bij AZ (1-0 nederlaag) aan in een ultradefensieve 5-4-1-formatie. De Graafschap hield lang stand, maar noteerde zelf geen enkel schot op doel. ,,We moeten tegen PSV niet alleen maar tegenhouden, we willen meer creëren’', kijkt De Jong vooruit.

Record

PSV-trainer Mark van Bommel kan op De Vijverberg een record vestigen. De ex-international kan de eerste coach worden, die in de eredivisie start met twaalf opeenvolgende zeges. ,,Is dat zo? Dat zou een knappe prestatie zijn, maar wij gaan er alles aan doen om dat te voorkomen’', zegt De Jong. ,,PSV is een topteam. Ze hebben veel snelheid, maar met Luuk de Jong ook een spits die in de lucht beresterk is. Wij moeten onze huid zo duur mogelijk verkopen om kans te maken op een resultaat.’'

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Bakker, El Jebli, Klaasen; Narsingh, Serrarens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.