Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong stuurt zijn manschappen aan in het verloren uitduel bij AZ. © Jasper Ruhe

De Graafschap-trainer De Jong: ‘Moeten niet alleen maar tegenhouden tegen PSV’

DOETINCHEM - De Graafschap neemt zaterdagavond (19.45 uur) in de thuiswedstrijd tegen koploper PSV opnieuw de verdedigende instellingen in. Trainer Henk de Jong houdt vast aan zijn vijfmansdefensie, maar kiest wel voor een extra aanvaller.

De Jong gaf zijn opstelling vrijdag nog niet prijs, maar lijkt Furdjel Narsingh zijn eerste basisplaats te gunnen. De aanvaller vervangt middenvelder Frank Olijve, die niet inzetbaar is door een neusbreuk. ,,We gaan compact spelen, dat kan niet anders tegen een topploeg als PSV’', zegt de Friese coach.

De Doetinchemse eredivisionist trad vorige week bij AZ (1-0 nederlaag) aan in een ultradefensieve 5-4-1-formatie. De Graafschap hield lang stand, maar noteerde zelf geen enkel schot op doel. ,,We moeten tegen PSV niet alleen maar tegenhouden, we willen meer creëren’', kijkt De Jong vooruit.

Record

PSV-trainer Mark van Bommel kan op De Vijverberg een record vestigen. De ex-international kan de eerste coach worden, die in de eredivisie start met twaalf opeenvolgende zeges. ,,Is dat zo? Dat zou een knappe prestatie zijn, maar wij gaan er alles aan doen om dat te voorkomen’', zegt De Jong. ,,PSV is een topteam. Ze hebben veel snelheid, maar met Luuk de Jong ook een spits die in de lucht beresterk is. Wij moeten onze huid zo duur mogelijk verkopen om kans te maken op een resultaat.’'

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Bakker, El Jebli, Klaasen; Narsingh, Serrarens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.