Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong. © BSR Agency

De Graafschap-trainer De Jong: ‘Punt verdiend op basis van vechtlust’

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong was zaterdagavond dolgelukkig met het punt tegen nummer drie AZ (1-1). ,,Dit is een morele opsteker na de tikken die we afgelopen week hebben gekregen’’, zei de Friese coach.

De Jong doelde op de volkomen onnodige nederlagen tegen Heracles Almelo (2-1) en FC Groningen (1-0). De Doetinchemse eredivisionist kreeg tegen de Almaarse ploeg lange tijd geen poot aan de grond. ,,Maar we hadden nu een keer het geluk aan onze zijde’', wees de coach op de late gelijkmaker tegen AZ. Doelman Marco Bizot werkte een bal in eigen doel.

,,In de afgelopen twee wedstrijden kregen we zestien kansen en scoorden we één keer’', zei De Jong enigszins gechargeerd. ,,Nu kregen we nul kansen en maakten we ook een doelpunt. We hadden het lastig. Aan de bal waren we slordig. Maar AZ is ook een van de beste ploegen van Nederland. Op basis van vechtlust vind ik het punt verdiend.”

De trainer vond zijn ploeg door het gelijkspel terug op de vijftiende plek. De Jong: ,,We kunnen nu weer lekker naar Teletekst kijken. Maar het gaat erom waar we na 34 wedstrijden staan. Ik denk dat we nog zes tot acht punten nodig hebben om ons rechtstreeks veilig te spelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.