Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong (links) en zijn collega Dick Lukkien van FC Emmen. © Pro Shots

De Graafschap-trainer De Jong: Veerkracht getoond in Emmen

EMMEN - De late gelijkmaker bij FC Emmen (1-1) zorgde vrijdagavond voor opluchting bij De Graafschap-trainer Henk de Jong. ,,Ik ben echt blij met een punt. We hebben veerkracht getoond'', zei de Friese coach.

De Jong vond dat De Graafschap de handen moest dichtknijpen met het gelijkspel. ,,Het is zo lekker dat we alsnog een punt uit het vuur slepen. We hebben laten zien dat we kunnen terugkomen van een achterstand. Dat maakt voor het gevoel een wereld van verschil.”

Dat De Graafschap zonder kleerscheuren de rust haalde, stemde hem ook tevreden. Tijdens de nederlagen tegen NAC Breda (3-0) en FC Groningen (0-1) liep de Doetinchemse eredivisionist vlak voor rust tegen een tegentreffer aan. ,,Nu zijn we de eerste helft zonder tegendoelpunten doorgekomen. Ik vond Emmen in de tweede helft wel beter, vooral op het fysieke vlak. Maar aan de bal moet het bij ons ook nog beter.''

Na de komende interlandperiode wacht De Graafschap een belangrijke serie met wedstrijden tegen VVV-Venlo (thuis), Heracles Almelo (uit) en Willem II (thuis). De Jong: ,,We moeten zorgen dat we in ieder geval één keer thuis winnen.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.