Volledig scherm
Het zit Henk de Jong en De Graafschap nog niet mee. © pro shots

De Graafschap-trainer De Jong verwacht getergd Feyenoord

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong verwacht zondag (14.30 uur) een getergd Feyenoord op een uitverkochte Vijverberg. ,,Ze hebben iets goed te maken'', doelt de Fries op de Europese afgang van de Rotterdammers donderdagavond bij AS Trencin (4-0 nederlaag).

De Doetinchemse club maakt na een afwezigheid van twee jaar zijn rentree in de eredivisie. De Superboeren treffen met Feyenoord meteen een grootmacht. Dat de kersverse winnaar van de Johan Cruijff Schaal in Slowakije een flinke tik heeft had, ziet De Jong niet direct als voordeel. ,,Er liggen mogelijkheden, vooral in de omschakeling, maar wij moeten ons niet rijk gaan rekenen. Feyenoord heeft een geroutineerde ploeg, ze zullen niet een tweede keer de fout in willen gaan'', meent de trainer, die bij de Rotterdammers enkele andere namen verwacht.

Van Persie

De Jong hoopt persoonlijk dat Robin van Persie bij Feyenoord aan de aftrap staat. De ex-international ontbrak donderdagavond nog in Slowakije, waar op kunstgras werd gespeeld. ,,Het is toch fantastisch om een topvoetballer als Van Persie op De Vijverberg te zien voetballen? Dat vind ik wel. Natuurlijk moeten we respect voor hem hebben, maar niet te veel. We moeten durven voetballen en er vol in kletsen.''

Over zijn eigen opstelling hulde De Jong zich twee dagen voor de competitiestart nog in nevelen. De trainer hakt zaterdag de laatste knopen door. Zo is het nog de vraag wie er tegen Feyenoord naast Ted van de Pavert in het hart van de defensie speelt. De Jong lijkt aanvoerder Sven Nieuwpoort de voorkeur te geven boven Bart Straalman. Voor de rol als controlerende middenvelder twijfelt de coach nog tussen Robert Klaasen en Jordy Tutuarima. Kiest hij voor Tuturima, dan start de nieuwste aanwinst Leeroy Owusu meteen als linksback.

De Jong: ,,Het strijdplan is duidelijk. Wij gaan proberen om voor eigen publiek ons eigen spel te spelen. We willen de mensen ook iets bieden. Het is fantastisch dat het stadion vol zit, maar het zou nog mooier zijn als dat in de rest van het seizoen ook het geval is. Daarvoor moeten we tegen Feyenoord iets teweeg brengen.''

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Abena, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Owusu; Tutuarima, Bakker, Nijland; Van Mieghem, Serrarens, El Jebli.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.