Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei: ‘Almere-spits Venema door ons niet te betalen’

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei is onder de indruk van de financiële slagkracht van Almere City FC. De ambitieuze eerstedivisionist uit Flevoland, vrijdagavond de tegenstander op De Vijverberg, staat volgens de coach qua spelersbudget bijna op gelijke hoogte met de Doetinchemse club (circa anderhalf miljoen euro).

Snoei wijst op de aanwezigheid van Nick Venema. De talentvolle aanvaller van FC Utrecht, vorig seizoen nog vier keer trefzeker in de eredivisie, is afgelopen zomer op huurbasis vertrokken naar Almere. De polderclub troefde onder andere degradant Excelsior af in het gevecht om de handtekening van Venema.

,,Ik heb gehoord hoe hoog de huursom van Venema is. Zo'n bedrag is door ons niet zomaar te betalen", zegt Snoei. ,,Ik zie Almere City als een gelijkwaardige tegenstander. Ze hebben veel ambitie en willen binnen enkele jaren naar de eredivisie.”

Almere City was in 2018 al dichtbij zijn eerste promotie. Onder leiding van trainer Jack de Gier bereikte de club de finale van de play-offs. Daarin was nota bene De Graafschap, met kunst- en vliegwerk, over twee wedstrijden te sterk.