De Graafschap-trainer Snoei baalt van nieuwe domper: ‘Moeten onszelf belonen’

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei baalde vrijdagavond stevig van het gelijkspel tegen Almere City FC (0-0). De Doetinchemse eerstedivisionist liet voor de derde keer in de laatste vier duels punten liggen en zag de achterstand op koploper NAC Breda oplopen naar drie punten.

,,Het is ongelooflijk dat deze wedstrijd in 0-0 is geëindigd", zei Snoei na afloop. ,,Als je naar het aantal kansen kijkt, had het ook 3-3 kunnen worden.”

De trainer zag dat zijn ploeg in de eerste helft veel moeite had met Almere en zelf nauwelijks gevaar stichtte. ,,We hadden moeite met hun systeem met twee spitsen. Dat hebben we in de rust besproken. We kwamen daarna geweldig uit de kleedkamer. Binnen tien minuten creëerden we vier open kansen. Daar hadden we onszelf moeten belonen.”

Strafschop

Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap schreeuwde ook vergeefs om een strafschop, nadat Stef Nijland in het strafschopgebied naar de grond ging. ,,Stef zei dat het een 100 procent penalty was, dat hij echt werd aangetikt", zei Snoei. 

,,Maar ik wil me niet achter dat moment verschuilen, we hebben voldoende mogelijkheden gehad om de wedstrijd te beslissen. Dan gaat het om het klinisch afmaken van kansen. Op dat vlak moeten we ons verbeteren. Als je de ambitie hebt om te promoveren, moet je vooral thuiswedstrijden gemakkelijker over de streep trekken.”

Maar de trainer trok ook nog een positieve conclusie. ,,We zijn nog steeds ongeslagen, dat betekent dat we moeilijk te verslaan zijn. Natuurlijk had ik deze wedstrijd liever gewonnen. We moeten nu in de achtervolging bij NAC Breda en SC Cambuur.”