Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei: ‘Blij dat er druk op staat’

DOETINCHEM - De druk staat op de ketel bij De Graafschap. De Doetinchemse eerstedivisionist snakt na een beroerde week, met vijf verliespunten in zes dagen, naar een zege in het uitduel van vrijdagavond (20.00 uur) bij FC Den Bosch.

,,We zijn echt aan een overwinning toe", zegt trainer Mike Snoei. ,,Ja, er staat nu meer druk op. Maar daar ben ik alleen maar blij om. Dat hoort ook bij een club als De Graafschap, wij spelen om de prijzen.”

Promotiestrijd

Door het echec bij Jong AZ (2-1), de eerste competitienederlaag, en de 1-1 tegen Go Ahead Eagles is de spanning in de strijd om directe promotie weer helemaal terug. De voorsprong van De Graafschap, tweede op de ranglijst, op NAC Breda en FC Volendam is geslonken naar vier punten. De achterstand op koploper SC Cambuur bedraagt vijf punten.

,,We moeten er alles aan doen het maximale uit de komende drie duels te halen. Het liefst pakken we negen punten, maar misschien moeten we genoegen nemen met zeven punten", doelt Snoei op de ontmoetingen met Den Bosch, Telstar (thuis) en Volendam (uit). ,,Dat zijn allemaal voetballende ploegen, dat ligt ons over het algemeen goed.”

Nijland voor Breinburg

Snoei lijkt tegen nummer twaalf Den Bosch te kiezen voor een middenveld met meer aanvallende intenties. Controleur Gregor Breinburg, net hersteld van rugklachten, wordt vermoedelijk vervangen door schaduwspits Stef Nijland. Tegen Go Ahead werd Breinburg nog vervangen door Frank Olijve. ,,Ik ga daar nog niets over zeggen. Ik ga ook eerst nog even met Gregor om tafel", zegt de trainer. 

,,Wij moeten voetballend meer brengen. Bij vlagen spelen we goed, maar dat moeten we tijdens wedstrijden langer volhouden.”

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Van den Boomen, Nijland; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.