Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © Theo Kock

De Graafschap-trainer Snoei: ‘Er moet nog een aanvaller bij’

DOETINCHEM - De Graafschap wil zijn selectie versterken met een multifunctionele aanvaller nu Youssef El Jebli op weg is naar de uitgang.

De aanvallende middenvelder krijgt van de Doetinchemse eerstedivisionist de ruimte tot een persoonlijk akkoord te komen met een nieuwe club. De Graafschap-trainer Mike Snoei betreurt het aanstaande vertrek van El Jebli, maar is allerminst verrast.

,,Met Youssef raken wij onze beste speler kwijt”, zegt Snoei. ,,In de eerste week van de voorbereiding werd mij al verteld dat ik rekening moest houden met zijn vertrek. Maar toen werd er niet doorgepakt. In de laatste dagen is er alsnog veel belangstelling gekomen, uit binnen- en buitenland.”

Vleugelaanvallers

Snoei stuurt bij een vertrek van El Jebli aan op de komst van een extra vleugelaanvaller. De Graafschap heeft met Daryl van Mieghem en Mohamed Hamdaoui slechts twee volwaardige buitenspelers tot zijn beschikking. Maar Van Mieghem is nog zeker een maand uitgeschakeld met een kuitbeenbreuk

,,We zoeken een speler die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan”, zegt Snoei, die met Stef Nijland en Jeremy Helmer twee opties heeft voor de positie van El Jebli. ,,Daar is iedereen binnen het technisch hart het gelukkig ook over eens. Maar we zijn niet op zoek naar een spits, die hebben we al met Ralf Seuntjens en Jordy Thomassen.”

Owusu en Tutuarima

Snoei sluit niet uit dat naast El Jebli ook Leeroy Owusu en Jordy Tutuarima nog voor het sluiten van de transfermarkt (31 augustus) vertrekken. De vleugelverdedigers kunnen allebei rekenen op belangstelling van meerdere clubs. ,,Het is een waardeloze tijd voor een trainer”, zegt de coach uit Didam. ,,Ik sla iedere avond voordat ik naar bed een kruisje. Elke ochtend als ik mijn telefoon aanzet, hoop ik dat ik geen bericht heb ontvangen dat er een speler vertrekt.”

,,Wij hebben schaduwlijsten klaarliggen voor als er spelers vertrekken. Het liefst houd ik de hele selectie bij elkaar. De mensen met het geld hebben de macht. Maar wij laten niemand onder de vraagprijs vertrekken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.