Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei: ‘Geen handsbal? Nou, dan geloof ik jou’

UTRECHT - Opluchting en teleurstelling vochten vrijdagavond om voorrang bij De Graafschap na de hectische slotfase tegen Jong FC Utrecht (2-2). Maar het ging in de spelerstunnel van Zoudenbalch vooral over twee dubieuze beslissingen van de arbitrage.

Bij De Graafschap klaagden ze over een vermeende handsbal van Jong Utrecht-verdediger Junior van der Velden, een kwartier voor tijd bij een 1-1 tussenstand. Scheidsrechter Martin Pérez wuifde het voorval gedecideerd weg. ,,Hij kreeg de bal gewoon vol tegen zijn arm aan”, sprak De Graafschap-trainer Mike Snoei op het moment dat Van der Velden hem net passeerde.

De persoon in kwestie kon zich niet in die lezing vinden. ,,Het was mijn hoofd, 100 procent", reageerde Van der Velden stellig. ,,Geen handsbal? Nou, dan geloof ik jou", zei een ietwat verbaasde Snoei. ,,Maar we gaan de beelden nog bekijken.”

Bij Utrecht hadden ze ook reden tot klagen. Diep in blessuretijd keurde Pérez de 3-2 van Mitchell van Rooijen, ogenschijnlijk onterecht, af vanwege buitenspel. 

Onterecht

,,We hadden de wedstrijd inderdaad nog zomaar kunnen verliezen", erkende Snoei, die Branco van den Boomen vlak voor tijd de late 2-1 van Jonas Arweiler zag wegpoetsen (2-2). ,,Maar een nederlaag was helemaal onterecht geweest. Wij hebben er in de tweede helft alles aan gedaan om de wedstrijd te winnen. We hebben Daryl (van Mieghem, red.) een kwartier eerder gebracht dan de bedoeling was. Hij maakte meteen het verschil.”

Zonder veel opgelegde kansen te creëren, had De Graafschap na rust de overhand. ,,Er waren veel scrimmages in de zestien. Maar de ballen vielen vaak net verkeerd of de eindpass was niet goed. Dat heeft niet zozeer met geluk te maken, we moeten zelf ook meer afdwingen.”

NAC Breda

De Graafschap schoot, in aanloop naar de topper van maandag bij nummer twee NAC Breda, weinig op met het vijfde gelijkspel van het seizoen. ,,Het resultaat is teleurstellend. Maar we moeten niet vergeten dat we aan de aftrap vier sterkhouders misten", doelde Snoei op Van Mieghem, Ralf Seuntjens, Gregor Breinburg en Toine van Huizen. ,,We gaan kijken of we Ralf en Toine op tijd fit krijgen voor maandag.”