De Graafschap-trainer Mike Snoei.
Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei geniet van invallers: ‘De bank maakt het verschil tegen Roda JC’

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei sprak vrijdagavond na de zakelijke zege op Roda JC (2-0) lovende woorden over zijn invallers. ,,De bank maakte vandaag het verschil", zei de coach van de Doetinchemse eerstedivisionist.

Mohamed Hamdaoui, ingevallen voor Sven Blummel, zorgde na 65 minuten voor de verlossende openingstreffer. ,,Mo kan geweldig voetballen. Dat heeft hij dit seizoen misschien nog iets te weinig laten zien. Zijn rendement moet omhoog. Daar ben ik al jaren met hem mee bezig. Mooi voor hem dat hij net als tegen Jong PSV een belangrijke goal maakte”, doelde Snoei op de gelijkmaker van afgelopen maandag.

De trainer was ook goed te spreken over Callum Slattery, de maker van de tweede treffer, en Giannis Mystakidis. Beide invallers brachten energie en lieten een sterke indruk achter. ,,Het is fijn zulke spelers achter de hand te hebben. Callum maakt al vanaf de eerste dag dat hij bij ons is, een prima indruk. Hij brengt iets extra's.”

,,Giannis heeft ook laten zien dat we nog veel plezier aan hem kunnen beleven. Wij moeten hem niet zien als een clown, hij wil slagen in het Nederlandse voetbal. De concurrentiestrijd neemt toe. Dat maakt ons sterker.”

Degelijk

Snoei beaamde evenwel dat de zege op Roda JC allerminst eenvoudig tot stand was gekomen. Het ontbrak De Graafschap lange tijd aan overtuiging. ,,Wij hadden het onszelf veel makkelijker moeten maken. Ik vond ons vooral degelijk. Ik had het gevoel dat we de bovenliggende partij waren en de wedstrijd naar ons toe gingen trekken. Maar die zekerheid heb je pas als de goals zijn gevallen. Dat duurde lang.”

De Graafschap deed met de derde thuiszege op rij goede zaken in de strijd om directe promotie. De Doetinchemse club profiteerde optimaal van het puntenverlies van achtervolger FC Volendam (1-1 tegen Telstar). De Superboeren hebben nu twee punten voorsprong op de Noord-Hollandse club. De achterstand op koploper SC Cambuur (0-1 zege op Almere City) bedraagt nog vier punten.

,,Een prima avond", concludeerde Snoei. ,,We blijven ook op koers voor de derde periodetitel. Die prijs willen we pakken, al is het alleen maar om een bevestiging te krijgen dat we op de goede weg zijn.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.