De Graafschap-trainer Mike Snoei tijdens het uitduel bij FC Eindhoven.
Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei tijdens het uitduel bij FC Eindhoven. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei: ‘Kunnen nagenoeg niets meer laten liggen’

DOETINCHEM - De Graafschap aast maandagavond in het uitduel bij Jong PSV (20.00 uur) op eerherstel. De Doetinchemse club moet, tien dagen na de domper bij FC Eindhoven (1-1), winnen om aan te haken in de strijd om directe promotie naar de eredivisie.

De achterstand van De Graafschap op koploper SC Cambuur (duel meer gespeeld) bedraagt zeven punten. FC Volendam, dat maandag op bezoek gaat bij Jong AZ, heeft twee punten meer.

,,Wij kunnen de komende periode nagenoeg niets meer laten liggen”, zei De Graafschap-trainer Mike Snoei zondag na de afsluitende training. ,,We zijn het ook aan onze stand verplicht van Jong PSV te winnen.”

Code oranje

De Graafschap ging zondagochtend ondanks dat door weerinstituut KNMI code oranje was afgekondigd het trainingsveld op. ,,Als het enigszins te doen is, vind ik dat we moeten trainen. Door de wind waren de omstandigheden moeilijk, maar we hebben toch nog aardig kunnen werken.”

Sven Blummel en Victor van den Bogert maken tegen het Eindhovense beloftenteam, zestiende op de ranglijst, hun basisdebuut bij De Graafschap. Blummel, sinds zijn komst goed voor drie invalbeurten, start als linksbuiten. Willem II-huurling Van den Bogert neemt in het hart van de defensie de plek in van de geschorste Ted van de Pavert.

,,Blummel moet wel fit zijn om te kunnen spelen”, zei Snoei. ,,Dat heeft iets langer geduurd dan gehoopt. We hebben onlangs een programma voor hem opgesteld, met als doel hem klaar te stomen voor een basisplek tegen Jong PSV. Dat is gelukt.”

Teleurstelling

Het basisdebuut van Blummel gaat ten koste van Stef Nijland. Jordy Tutuarima begint opnieuw op de bank. Roland Baas krijgt de voorkeur op de linksbackpositie. Snoei: ,,Natuurlijk zijn Stef en Jordy teleurgesteld, dat is ook voetbal. Het is nu de vraag op welke manier zij daarmee omgaan.”

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van den Bogert, Baas; Breinburg, Van den Boomen, Vet; Van Mieghem, Seuntjens, Blummel.