Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei looft ‘fantastische’ Jurjus

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei sprak vrijdagavond na de eclatante overwinning op FC Eindhoven (4-0) van ‘de allerbeste eerste helft van het seizoen’. Maar ondanks de hoge uitslag haalde de coach van de Doetinchemse club, koploper in de eerste divisie, na afloop doelman Hidde Jurjus naar voren in de kleedkamer.

,,Ik kan allerlei superlatieven loslaten over Mohamed Hamdaoui en Branco van den Boomen. Maar ik heb Hidde na afloop toegesproken en daarna werd hij toegezongen", zei Snoei. ,,Hij is fantastisch bezig. Hidde was op cruciale momenten zó belangrijk.”

Jurjus, na enkele kwakkeljaren weer opgebloeid op De Vijverberg, hield tegen Eindhoven voor de vijfde keer dit seizoen zijn doel schoon. De doelman voorkwam kort voor rust, bij een tussenstand van 2-0, met een knappe redding de aansluitingstreffer van Marcel Lopes. Ook na rust blonk hij uit. Snoei: ,,Ik heb niet veel verstand van keepers. Maar het moeilijkst is er te staan bij die twee, drie balen die je krijgt.”

Ongrijpbare Hamdaoui

Snoei, die ondanks griepverschijnselen op de bank plaatsnam, had genoten van het optreden van zijn ploeg in de eerste helft. ,,Daar zat veel dynamiek in, het spel was sprankelend. Vooral Hamdaoui was ongrijpbaar. Hij zat al een paar weken dicht tegen zijn topvorm aan, maar liet nu eindelijk echt zien hoe goed hij kan voetballen.”

De Graafschap zette met de zege een nieuwe stap op weg naar de eerste periodetitel. ,,Die prijs is niet ons belangrijkste doel", doelde de trainer op de kampioensaspiraties. ,,Maar het zou een mooie bevestiging zijn voor waar we mee bezig zijn.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.