Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei na nieuwe tik: ‘Het is ook een kwaliteitskwestie’

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei trof na het teleurstellende gelijkspel bij FC Den Bosch (2-2) een aangeslagen elftal aan in de kleedkamer.

,,Ik heb alleen maar naar de spelers hoeven luisteren", zei de coach. ,,Ze verweten elkaar van alles en nog wat. Vooral dat we de derde goal niet hebben gemaakt.”

De Graafschap kreeg na de aansluitingstreffer van Paco van Moorsel (1-2) meerdere kansen het duel te beslissen. Maar onder andere Daryl van Mieghem hielp een grote kans om zeep. ,,Een terugkerend verhaal", baalde Snoei. De Doetinchemse club verspeelde eerder dit seizoen al een voorsprong tegen NEC (1-1), Roda JC (1-1) en Jong AZ (2-1). ,,Dat is geen toeval. Het missen van kansen heeft ook met kwaliteit te maken.”

Derde tik op rij

De coach uit Didam baalde enorm van de derde tik op rij, na de nederlaag bij Jong AZ (2-1) en 1-1 tegen Go Ahead Eagles. De Graafschap zag de achterstand op koploper SC Cambuur oplopen naar zeven punten. De voorsprong op FC Volendam, de grootste uitdager in de strijd om directe promotie, is nog slechts twee punten. ,,Zeer teleurstellend, zeker omdat we een 0-2 voorsprong uit handen hebben gegeven.”

Dat zijn ploeg in de dramatische eerste helft geen enkele kans creëerde, was volgens Snoei het gevolg van de ‘lastige omstandigheden’. ,,We hadden veel last van de wervelwind die over het veld stond. Als Branco van den Boomen al ballen over de zijlijn gaat schieten, zegt dat voldoende. In de rust hebben we ook meteen tegen elkaar gezegd dat wij in de tweede helft van de omstandigheden moesten profiteren. Dat lukte al snel met de 0-1 en 0-2. Maar uiteindelijk is de teleurstelling groot, omdat we de wedstrijd niet in het slot hebben gegooid.”