Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei opgelucht na benauwde zege: ‘Begint nu wel vervelend te worden’

HELMOND - De Graafschap-trainer Mike Snoei sprak vrijdagavond na de benauwde zege bij Helmond Sport (1-2) van een ‘onnodige ontsnapping’.

,,We hebben het onszelf veel te moeilijk gemaakt", zei Snoei na afloop. ,,Ik ben heel tevreden over ons spel. Richard (assistent Richard Roelofsen, red.) heeft 21 doelpogingen genoteerd. Maar het rendement is veel te gering, wederom. Dat begint nu wel vervelend te worden. Het is een repeterend verhaal. Wij moeten veel beter met onze kansen omgaan.”

Mohamed Hamdaoui liet de grootste kans liggen. De aanvaller miste bij een 0-1 tussenstand een strafschop (panenka op de lat), tot onvrede bij Snoei. ,,Ralf Seuntjens bepaalt bij ons wie de strafschoppen neemt. Mo sluit nu weer achteraan in de rij. Hij maakte het zichzelf veel te moeilijk door risico te nemen.”

Veerkracht

De winnende treffer van invaller Jasper van Heertum, na 89 minuten, zorgde voor een explosie van vreugde bij De Graafschap. ,,Ik kan de ontlading wel begrijpen. De 1-2 kwam uit onze tenen, na die late gelijkmaker", doelde de coach op de 1-1 van Tibeau Swinnen na 85 minuten. ,,We toonden veerkracht. Onze supporters bleven achter ons staan. Ik weet zeker dat die steun ons hielp voor de overwinning te blijven gaan.”