Volledig scherm
Delano Burgzorg (rechts) viert zijn doelpunt tegen SC Heerenveen. Youssef El Jebli juicht mee. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei snapt niets van vertrekwens Burgzorg

DOETINCHEM - Naast Youssef El Jebli lijkt ook Delano Burgzorg op weg naar de uitgang bij De Graafschap. De 20-jarige aanvaller stuurt aan op een vertrek bij de Doetinchemse eerstedivisionist. Dat leidt tot grote verbazing en ergernis bij trainer Mike Snoei.

De nieuwe coach van De Graafschap begrijpt niets van de vertrekwens van Burgzorg. ,,Wie gaat die jongen vertellen dat hij geduldig moet zijn en zich beter eerst kan doorontwikkelen bij De Graafschap’’, vraagt Snoei zich af. 

,,Burgzorg moet zorgen dat hij eerst gepokt en gemazeld is in het profvoetbal voordat hij de volgende stap zet, vlieguren maken. Ik heb al zoveel jonge spelers de fout van een te vroeg vertrek zien maken, in veel gevallen door verkeerde begeleiding van hijgerige zaakwaarnemers en familieleden. Ik kan me daar mateloos aan ergeren.’’

Doorbraak

Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

Burgzorg, afkomstig uit de jeugdopleiding en afgelopen seizoen na de winterstop doorgebroken in de hoofdmacht, kan naar verluidt rekenen op belangstelling uit binnen- en buitenland. Hij kwam in totaal tot 28 optredens (zestien basisplekken) en scoorde daarin vijf keer. De Amsterdammer heeft bij De Graafschap nog een doorlopend contact tot de zomer van 2020.

Snoei heeft nog niet persoonlijk met Burgzorg gesproken. De aanvaller staat normaal gesproken zondag gewoon op het veld bij de eerste training van De Graafschap. ,,Dan ga ik hem vragen hoe hij zijn toekomst ziet”, zegt de trainer. ,,Ik respecteer het als hij de ambitie uitspreekt om een stap omhoog te maken. Maar ík wil alleen met jongens werken die heel graag voor De Graafschap willen spelen. Ik ga niet op Delano Burgzorg zitten wachten tot hij een ei heeft gelegd over wat hij wil.’’

,,Burgzorg moet beseffen dat deze club hem de kans heeft gegeven profvoetballer te worden”, zegt de oefenmeester uit Didam. ,,Hij moet niet alleen maar nemen, maar De Graafschap ook iets teruggeven.’’

El Jebli

Het mogelijke vertrek van El Jebli vindt Snoei een compleet ander verhaal. De aanvallende middenvelder kan een ‘fantastische transfer naar het buitenland maken’, zegt de trainer.

,,Dat is een jongensboek", zegt Snoei. ,,Youssef komt van de amateurs, is met een minimaal salaris begonnen bij De Graafschap en heeft zich opgewerkt tot een belangrijke speler. Dat is toch schitterend? Iedereen gunt hem hier een fantastische transfer en dat verdient hij ook. En mocht het allemaal niet doorgaan, dan weet ik zeker dat hij gewoon zijn stinkende best gaat doen voor De Graafschap.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.