Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei valt uit tegen arbitrage bij oefenduel: ‘Hij daagde me uit’

ZELHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei is vrijdagmiddag uit zijn plaat gegaan tijdens de besloten oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo (3-4 nederlaag)

De coach van de Doetinchemse eerstedivisionist hekelde het optreden van de dienstdoende scheidsrechter Eijgelsheim. Snoei vond dat de arbiter vlak voor rust had moeten optreden bij situaties voorafgaand aan de 1-3 en 1-4 van Heracles.

Met name de derde tegentreffer leidde tot een woede-uitbarsting bij Snoei. De trainer vond dat Eijgelsheim het spel had moeten onderbreken vanwege een overtreding op Jasper van Heertum. Hij liet zijn onvrede in woord ('je loopt te slapen, man’) en gebaar weten en mekkerde na het rustsignaal nog even door.

,,Ik heb me tijdens oefenwedstrijden nog nooit druk gemaakt om een scheidsrechter", zei Snoei na afloop. ,,Maar deze jongen daagde mij uit boos te worden. Hij speelde een geweldige rol bij twee doelpunten. Het gebeurde precies voor mijn neus. Zelfs Hidde (doelman Jurjus, red.) riep vanaf de reservebank op emotionele wijze om een vrije trap.”

‘Nuttig oefenduel’

De trainer sprak verder van een ‘nuttig oefenduel’. Snoei gaf meerdere reservespelers de kans wedstrijdritme op te doen. ,,Deze wedstrijd heeft mij veel informatie gegeven. We deden voetballend best aardig mee tegen een goede tegenstander. De tegendoelpunten gaven we wel te gemakkelijk weg. Maar ik vraag me af of die goals ook waren gevallen als Jurjus en Toine van Huizen daar hadden gestaan.”

Snoei was blij met de rentree van Daryl van Mieghem. De aanvaller maakte als invaller zijn eerste speelminuten na een kuitbeenbreuk. ,,Met Daryl gaat het echt de goede kant op. Het zou me niets verbazen als hij Jong FC Utrecht gaat halen", doelde hij op de uitwedstrijd van volgende week vrijdag. Van Huizen (enkelbessure) en spits Ralf Seuntjens (kuitklachten) bleven nog aan de kant. ,,Ralf verwacht ik snel terug, met Toine gaat het ook steeds beter.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.