Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei: ‘We zijn weer op de goede weg’

ALMERE - De Graafschap-trainer Mike Snoei stapte vrijdagavond goedgemutst de bus richting Doetinchem in na de knappe uitzege bij Almere City FC (0-2). ,,We hebben de koppositie weer in zicht, het worden nog spannende maanden", zei de coach van de Doetinchemse eerstedivisionist.

De Graafschap profiteerde met de tweede overwinning op rij optimaal van de zeperd van SC Cambuur (3-2 verlies bij TOP Oss). De achterstand op de koploper is binnen acht dagen teruggebracht van acht naar twee punten. FC Volendam maakte geen fout tegen Jong PSV (4-2 zege) en hijgt de Superboeren in de strijd om directe promotie naar de eredivisie nog in de nek.

,,Na een periode vol tegenslagen (met vier punten uit de laatste vijf duels van 2019, red.) hebben wij een duidelijk signaal afgegeven", vond de opgewekte Snoei. ,,We zijn weer op de goede weg. Het voetbal kan nog een stuk beter en frivoler. Maar we hebben op een overtuigende manier van Almere gewonnen en doen volop mee om de  bovenste plekken. Ik kan niet anders zeggen dan dat mij dat tevreden stemt.”

Van den Boomen

De trainer had zijn elftal een stuk beter voor de dag zien komen dan vorige week tegen Jong FC Utrecht (2-1 zege). ,,We hebben voetballend het verschil gemaakt, het positiespel was goed. Branco (van den Boomen, red.) speelde daarin een belangrijke rol. Ook Stef Nijland en Ralf Seuntjens waren vast aan de bal, dat zorgde voor meer rust in de ploeg.”

,,De 0-1 viel op een belangrijk moment", doelde Snoei op de openingstreffer van Javier Vet na 44 minuten. ,,Na rust hadden we het even moeilijk, zette Almere aan. Maar na de 0-2 (van Ralf Seuntjens, red.) zijn we nauwelijks meer in de problemen gekomen, hebben we de wedstrijd koud gemaakt. Dat is misschien nog wel het grootste winstpunt. Voor de winterstop blonken we niet uit in het killen van wedstrijden, speelden we vaak nog gelijk. Met deze zege kunnen we verder.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.