Volledig scherm
De Graafschap-trainer Hidde Jurjus. © BSR Agency

De Graafschap-trainer Snoei zet ‘penaltykiller’ Jurjus in het zonnetje

DOETINCHEM - Mohamed Hamdaoui en Daryl van Mieghem eisten vrijdagavond met twee doelpunten een hoofdrol voor zich op bij De Graafschap in het thuisduel met FC Dordrecht (5-0 zege). Maar Mike Snoei, trainer van de Doetinchemse eerstedivisionist, onderstreepte na afloop vooral de rol van doelman Hidde Jurjus.

Jurjus onderscheidde zich na 64 minuten - bij een tussenstand van 2-0 - door een strafschop van Dordrecht-spits Pedro Marques te keren. ,,Een cruciale redding", zei Snoei. ,,Anders wordt het toch weer een wedstrijd. Ik heb hem in de kleedkamer in het zonnetje gezet. Hij had tot dat moment nagenoeg niets te doen gehad. Maar toen het moest, stond hij er.”

De trainer had zich verder ‘uitstekend vermaakt’. Snoei loofde het optreden van Branco van den Boomen. ,,Branco haalde een waanzinnig hoog niveau. Hij liet zien uit te kunnen groeien tot een goede speler in de eredivisie. Ook Ralf Seuntjens viel geweldig in met drie assists. Maar ik verwacht van hem ook niet anders. Hij is ons boegbeeld.”

Puntenverlies concurrentie

De Graafschap profiteerde optimaal van het puntenverlies van de concurrentie. De Superboeren zijn in punten gelijk gekomen met koploper Cambuur (1-1 bij Jong FC Utrecht) en heeft een gat van drie punten geslagen met NAC (4-2 nederlaag bij Roda JC). De voorsprong op Excelsior (1-3 verlies tegen Jong Ajax) is opgelopen naar zes punten. ,,Het is prettig om na een zege naar andere uitslagen te kunnen kijken. Maar ik ben vooral blij met ons eigen optreden. Dit hadden we even nodig", doelde Snoei op de ruime uitslag.

De Didammer was kritisch op het optreden van Ted van de Pavert. De centrale verdediger veroorzaakte na ruim een uur de strafschop voor Dordrecht en incasseerde een rode kaart. ,,Het was niet de eerste keer dat hij mistastte. Dat is zonde, want Ted was juist zo goed aan het seizoen begonnen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.