De Graafschap-voetballer Branco van den Boomen, maker van de 2-3 tegen Jong PSV, viert de overwinning met de meegereisde supporters.
Volledig scherm
PREMIUM
De Graafschap-voetballer Branco van den Boomen, maker van de 2-3 tegen Jong PSV, viert de overwinning met de meegereisde supporters. © BSR Agency

De Graafschap: van de hel naar de hemel in acht minuten

EINDHOVEN - De Graafschap is maandagavond op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aan puntenverlies bij Jong PSV. Met de zwaarbevochten zege (2-3), na een 2-1 achterstand in de 85ste (!) minuut, staat de Doetinchemse eerstedivisionist weer op een directe promotieplaats.

Van de hel naar de hemel in amper acht minuten. Zo kon de slotfase op De Herdgang in Eindhoven wel worden samengevat voor De Graafschap. Met nog vijf minuten officiële speeltijd leek de Doetinchemse club – voorlopig – af te haken in de directe promotiestrijd.

Maar in een enerverende slotfase poetsten Ralf Seuntjens en Branco van den Boomen de 2-1 van PSV-invaller Sekou Sidibe weg: 2-3. ,,Onvoorstelbaar, wat een ontknoping”, sprak Van den Boomen vol ongeloof. ,,Heerlijk om zo belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.