De Graafschap-verdediger Leeroy Owusu.
Volledig scherm
De Graafschap-verdediger Leeroy Owusu. © BSR Agency

De Graafschap-verdediger Owusu in beeld bij Willem II

DOETINCHEM - Leeroy Owusu staat in de belangstelling van Willem II. De Tilburgse eredivisionist hoopt de rechtsback van De Graafschap voor het einde van de transfermarkt binnen te halen.

Willem II heeft inmiddels een eerste bod voor Owusu (23) uitgebracht. Maar de Doetinchemse eerstedivisionist verlangt naar verluidt een veel hogere vergoeding voor de verdediger en gaat niet akkoord.

Owusu, afgelopen seizoen in de eredivisie een sterkhouder, heeft bij De Graafschap een contract tot medio 2020, met een optie op nog een jaar. ,,Wij laten spelers niet voor een appel en een ei vertrekken", reageert Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap, desgevraagd. ,,Als clubs een speler van ons willen overnemen, moeten zij een marktconforme prijs betalen. Voorlopig is dat niet het geval. Het liefst houden wij de selectie ook intact.”

Owusu kon eerder deze zomer al op interesse van Sparta rekenen. Maar de Rotterdamse eredivisionist is afgehaakt. Ook linksback Jordy Tutuarima stond bij die club op de radar. Sparta-trainer Henk Fraser zat vrijdag in het thuisduel met FC Volendam (3-0 zege) voor hem op de tribune. Maar Tutuarima is te licht bevonden.

Van den Boomen

De Graafschap hoopt zich deze week nog te versterken met Branco van den Boomen. De aanvallende middenvelder van FC Eindhoven moet in Doetinchem de opvolger worden van de vertrokken Youssef El Jebli. De twee clubs zijn in onderhandeling, maar hebben tot nu toe nog geen akkoord bereikt

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.