Volledig scherm
De Graafschap-verdediger Toine van Huizen verstuurt een pass in het oefenduel bij MSV Duisburg. © eigen foto

De Graafschap verliest oefenduel bij MSV Duisburg

DUISBURG - De Graafschap heeft donderdagmiddag in een oefenwedstrijd verloren van MSV Duisburg. Het duel op het trainingscomplex van de Duitse club, koploper van de Derde Bundesliga, eindigde in 2-1.

De wedstrijd trok een paar honderd toeschouwers, onder wie tientallen supporters van de Doetinchemse eerstedivisionist. Fans van beide clubs hebben al jaren een vriendschapsband en bezoeken met regelmaat elkaars wedstrijden.

De Graafschap verscheen met vijf basisspelers aan de aftrap. Sterkhouders als Ralf Seuntjens, Daryl van Mieghem en Ted van de Pavert begonnen op de bank. Frank Olijve maakte na een teenbreuk zijn rentree. Bij Duisburg, ook niet compleet, stond ex-Superboer Vincent Vermeij in de spits.

Terugspeelbal

De Graafschap had het meer dan lastig met de power en fysieke kracht van de Duitse opponent. Duisburg was al binnen een minuut dicht bij de openingstreffer. Na 23 minuten werd het alsnog 1-0. Vermeij onderschepte een te korte terugspeelbal van Toine van Huizen en stelde Ahmet Engin in staat te scoren.

MSV Duisburg-De Graafschap 2-1 (1-1)

23. Engin 1-0, 45. Hamdaoui 1-1, 83. Engin 2-1.

Opstelling De Graafschap: Jurjus (46. Van den Dam); Owusu, Van Heertum, Van Huizen (46. Van de Pavert (83. Hilderink)), Baas; Olijve (60. Vet), Schuurman (87. Van Nispen), Van den Boomen (46. Nijland); Helmer (73. Vergara Berrio), Thomassen (60. Seuntjens), Hamdaoui (60. Van Mieghem).

De Doetinchemse club stelde er, behoudens een kans voor Jordy Thomassen en afstandsschot van Branco van den Boomen, lange tijd weinig tegenover. Maar de ploeg van Snoei werd gaandeweg wel sterker. Mohamed Hamdaoui zorgde op slag van rust, na een combinatie met Van den Boomen, voor de 1-1.

Knappe redding
Na rust liet De Graafschap, na de nodige wisselingen, veel beter voetbal zien. De Doetinchemmers kregen kansen. Zo miste Van Mieghem oog in oog met doelman Jonas Brendieck. Maar de bezoekers ontsnapten ook enkele keren aan een doelpunt. 

Zo voorkwam reserve-doelman Nick van den Dam met een knappe redding de tweede tegentreffer. Maar de 2-1 viel na 83 minuten alsnog. Engin strafte met zijn tweede doelpunt geklungel in de Doetinchemse defensie af.