Volledig scherm
ANP

De Graafschap week langer in onzekerheid

DOETINCHEM - De beroepscommissie van de KNVB doet vandaag nog geen uitspraak in de zaak die FC Twente tegen de voetbalbond heeft aangespannen. Dit betekent dat De Graafschap nog langer in onzekerheid verkeert.

FC Twente werd woensdag 18 mei de licentie voor het spelen in de eredivisie afgenomen door de KNVB. De Enschedese club spande daarna een kort geding aan bij de burgerrechter tegen de KNVB, maar verloor dat afgelopen vrijdag.

Laatste hoop
De laatste hoop van FC Twente is gevestigd op de beroepscommissie van de KNVB. In eerste instantie zou die op 13 juni uitspraak doen, maar dat gebeurt nu pas later. „Zorgvuldigheid gaat boven snelheid'', aldus persvoorlichter Koen Adriaanse van de KNVB. „Uiterlijk op maandag 20 juni wordt er uitspraak gedaan.”

Negatief
Valt de uitspraak negatief uit voor FC Twente, dan neemt De Graafschap de plek van de Tukkers in de eredivisie in. „Heel vervelend dat we nog langer moeten wachten”, aldus commercieel directeur Martine Zuil van De Graafschap. „En ook vervelend dat wij niets hebben gehoord van de KNVB. We moeten het uit de media vernemen.”