Volledig scherm
Hoofdscout Marcel Lötters. © Sacha Wunderink

De Graafschap weer om tafel met hoofdscout Lötters

DOETINCHEM - De Graafschap gaat komende week weer om tafel met hoofdscout Marcel Lötters. De Doetinchemse eredivisionist wil het scoutingsapparaat op een andere manier inrichten, maar houdt voorlopig alle opties open.

Lötters werd onlangs op de hoogte gebracht over de plannen voor een andere aanpak, waarin geen plek voor hem zou zijn. Van een vertrek van de 54-jarige scout is vooralsnog geen sprake, stelt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. ,,Wat ons betreft liggen alle opties nog open’’, aldus Ostendorp. 

De Graafschap maakt momenteel niet of nauwelijks gebruik van het werk van Lötters, die dertien jaar in dienst is bij de Superboeren en een contract voor onbepaalde tijd heeft. ,,Feit is dat er te weinig overleg is, dat zou intensiever kunnen. Het is zonde om ergens geld aan uit te geven, waar we vervolgens niets mee doen'', zegt Ostendorp.

,,Kunnen we de scouting op een andere manier inrichten? Moeten er andere vergoedingen tegenover staan? Kunnen we de scout directer aansturen en bepalen welke wedstrijden hij bezoekt? Dat zijn vragen waar we met elkaar over nadenken. De transfermarkt is aan het veranderen, van alle kanten komen er tips van zaakwaarnemers en andere contacten binnen. Aan de hand van beelden kunnen alle spelers bekeken worden. Maar er zal altijd een finale scouting moeten zijn, we zullen nooit alleen op basis van videobeelden een speler halen.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.