Volledig scherm
Martine Zuil. Archieffoto © De Graafschap v FC Twente

De Graafschap wil af van Martine Zuil

DOETINCHEM - De Graafschap wil niet verder met Martine Zuil, directeur commercie en marketing van de Doetinchemse eerstedivisionist.

Zuil (50) trad in juni 2015 in dienst bij de club. Ze kreeg in april van dit jaar een contract voor onbepaalde tijd, maar de clubleiding en raad van commissarissen (RvC) vinden nu dat Zuil onvoldoende functioneert. Ze willen haar contract per direct ontbinden. 

Onder vuur

Zuil ligt al langer onder vuur. Zo zegde het kantoorpersoneel eerder dit jaar het vertrouwen in haar op, maar toen besloten Hans Veldhorst (toenmalig algemeen bestuurder) en de RvC haar een nieuwe kans te geven.

Zuil zelf beroept zich op haar contract voor onbepaalde tijd en heeft een advocaat in de arm genomen. ,,Ik ben stapelverliefd op de club en wil blijven en er wordt nu naar gekeken of dat in een andere functie kan. Als het aan mij ligt, ga ik zeker niet weg.’’

De Graafschap neemt begin 2018 ook afscheid van Dave Fitsch, hoofd sales. Fitsch, die momenteel ziek thuis zit, heeft een aflopend contract dat niet wordt verlengd. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap, die drie maanden geleden in dienst trad, wil niets kwijt over beide kwesties. ,,Ik bekijk op dit moment de organisatie binnen de club. Meer kan ik er nu niet over zeggen.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.