Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong. © ANP Pro Shots

De Graafschap wil tegen VVV publiek vermaken met 'powervoetbal'

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong wil zaterdagavond (18.30 uur) in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met aanvallend voetbal het publiek vermaken. ,,Ik wil meer drang naar voren zien, daar zijn we de hele week mee bezig geweest.''

De Jong gunt Jordy Thomassen tegen VVV zijn eerste basisplaats. De spits, deze zomer overkomen van Helmond Sport, moet met zijn aanvalsdrang en werklust voor leven in de brouwerij zorgen. Fabian Serrarens speelt vanaf de linkerflank, Youssef El Jebli begint op de bank. ,,Jordy is een harde werker en wil graag naar de goal, dat zien supporters van De Graafschap graag. Hij zorgt voor power en extra body'', stelt de Friese coach.

De Doetinchemse eredivisionist kreeg in het laatste thuisduel met FC Groningen (0-1 nederlaag) pas in het slotkwartier het publiek op de banken. De Jong hoopt dat zijn ploeg de ruim 11.000 toeschouwers tegen VVV meer kan bieden. ,,Wij gaan voor de overwinning. Het zou fantastisch zijn om na vijf wedstrijden op zeven punten te staan. Maar het zal een lastige wedstrijd worden, VVV heeft een stugge ploeg. Ze zijn goed in de omschakeling, daar moeten we voor oppassen.''

Straalman

Naast Thomassen staat ook Bart Straalman tegen VVV voor het eerst aan de aftrap. De centrumverdediger vervangt Ted van de Pavert, die door een gevaarlijk virus langere tijd uit de roulatie is. Ook Erik Bakker is nog niet wedstrijdfit. De middenvelder is herstellende van een enkelblessure en wordt vervangen door Frank Olijve. Furdjel Narsingh (bovenbeenblessure) en Lars Nieuwpoort (hamstringblessure) zitten ook nog in de ziekenboeg bij De Graafschap.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Abena, S. Nieuwpoort, Straalman, Owusu; Tutuarima, Olijve, Nijland; Van Mieghem, Thomassen, Serrarens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.