Volledig scherm
De Graafschap-spelers Fabian Serrarens (links) en Youssef El Jebli reageren verontwaardigd nadat Peralada een vrije trap krijgt. © eigen foto

De Graafschap wint in matig oefenduel van Peralada

NAVATA - De Graafschap heeft donderdag in een oefenwedstrijd gewonnen van Peralada, een club op het derde niveau van Spanje. De Doetinchemse eredivisionist was in een matig duel met 4-3 te sterk. 

Trainer Henk de Jong speelde in de eerste helft met het beoogde basisteam. Agil Etemadi stond onder de lat. Nieuweling Azor Matusiwa maakte als controlerende middenvelder zijn eerste speelminuten in het shirt van De Graafschap.

De Doetinchemmers lieten voor rust een matige indruk achter. De harde wind had veel invloed op het voetbal. Het spel was rommelig en de ploeg van De Jong kwam nauwelijks voor het vijandelijke doel. De Graafschap gaf ook weinig kansen weg, maar kwam na 35 minuten wel op achterstand. Etemadi stond aan de grond genageld bij een vlammend schot in de bovenhoek: 0-1. Youssef El Jebli herstelde de schade door op aangeven van Fabian Serrarens de 1-1 te maken.

Na de pauze traden beide ploegen met een compleet nieuw team aan. De Graafschap nam direct het initiatief. Delano Burgzorg zorgde voor de 2-1. Na een uur maakte Javier Vet er met een bekeken schot 3-1 van. Nadat Mohamed Hamdaoui na goed voorwerk van Stef Nijland de 4-1 binnenschoot, zakte het niveau weer ver terug. Peralada bracht de achterstand in de slotfase terug tot 4-3.

Opstelling eerste helft: Etemadi; Owusu, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Tutuarima; Matusiwa, Bakker, El Jebli (42. Nijland); Narsingh, Serrarens, Van Mieghem.
Opstelling tweede helft: Jurjus; Abena, Straalman, L. Nieuwpoort, Huntelaar (67. Abdulahi); Klaasen, Vet, Nijland; Burgzorg, Thomassen, Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.