Volledig scherm
De Graafschap-spelers Martijn Meerdink en Jan Vreman (rechts) vieren in 2002 de 1-0 overwinning op Feyenoord; de enige thuiszege in de clubhistorie. © Pro Shots

De Graafschap won thuis pas één keer van Feyenoord en Van Persie

videoDOETINCHEM - De Graafschap maakt zondag (14.30 uur) na een afwezigheid van twee jaar zijn rentree in de eredivisie. De Doetinchemse club opent het seizoen thuis tegen Feyenoord. De Superboeren waren in het verleden slechts één keer te sterk voor de Rotterdammers op de eigen Vijverberg.

De enige keer dat De Graafschap in competitieverband thuis van Feyenoord - met een zeer jeugdige Robin van Persie in de gelederen - won, was op 25 april 2002 (1-0). Het enige doelpunt werd destijds gemaakt door Ruslan Valeev. De kans is groot dat Van Persie zestien jaar later weer in actie komt in Doetinchem. 

Van de overige negentien ontmoetingen op De Vijverberg wonnen de bezoekers er dertien. Zes keer eindigde een duel gelijk. Opvallend genoeg was De Graafschap in De Kuip drie keer te sterk voor Feyenoord.

In het seizoen 2015-2016 stonden De Graafschap en Feyenoord voor de laatste keer tegenover elkaar. De Superboeren kwamen op eigen veld nog op voorsprong door een eigen doelpunt van Sven van Beek, maar de gasten uit Zuid-Holland wonnen uiteindelijk met 1-2. Ook in De Kuip nam De Graafschap de leiding via Robin Pröpper, maar stelde Feyenoord na rust orde op zaken: 3-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.