Volledig scherm
De Graafschap-speler Sven Nieuwpoort. © ANP

De Graafschap zegt contracten van Nieuwpoort en Klaasen op

DOETINCHEM - De Graafschap heeft de aflopende contracten van Sven Nieuwpoort en Robert Klaasen opgezegd. De voetballers van de Doetinchemse eredivisionist krijgen deze week een formele ontslagbrief binnen. De verbintenissen van Delano Burgzorg en Jordy Tutuarima zijn met een jaar verlengd.

De Graafschap moet eerder verlengde contracten volgens de wet voor 1 april 2019 opzeggen, omdat ze anders automatisch doorlopen. De club kan daarna nog wel met de spelers in gesprek over een nieuw contract. Nieuwpoort voetbalt vanaf de zomer van 2016 bij de Doetinchemse club. De verdediger was anderhalf jaar aanvoerder, maar is sinds de winterstop zijn basisplek kwijt. Klaasen kwam begin 2017 over van Sparta Rotterdam. De middenvelder kreeg in de winterstop al te horen dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club.

De Graafschap heeft de opties in de verbintenissen van linksback Jordy Tutuarima en aanvaller Delano Burgzorg gelicht. Beide spelers liggen nu ook volgend seizoen vast bij de Doetinchemmers. De club wil de contracten echter opbreken en Tutuarima en Burgzorg voor langere tijd binden. De Graafschap is ook met Youssef El Jebli, die tot de zomer van 2020 onder contract staat, in gesprek om zijn verbintenis te verlengen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.