Het contract van De Graafschap-aanvaller Daryl van Mieghem wordt formeel opgezegd.
Volledig scherm
Het contract van De Graafschap-aanvaller Daryl van Mieghem wordt formeel opgezegd. © BSR Agency

De Graafschap zegt contracten van vier spelers formeel op; club wil optie Vet lichten

DOETINCHEM - De Graafschap zegt de contracten van vier spelers op. Het betreft Daryl van Mieghem, Frank Olijve, Jordy Rondeel en Marlon Versteeg. 

De Doetinchemse eerstedivisionist moet de aflopende verbintenissen formeel per 1 april opzeggen, omdat ze anders automatisch onder dezelfde voorwaarden worden verlengd. Van Mieghem, Olijve en Versteeg (verhuurd aan Spakenburg) zitten in hun tweede contract. Reserve-doelman Rondeel is al aan zijn derde termijn bezig. De Graafschap kan nog wel met de spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis.

Ook de contracten van Javier Vet, Stef Nijland, Mohamed Hamdaoui, Gregor Breinburg, Giannis Mystakidis en Matthijs van Nispen lopen komende zomer af. Maar omdat zij in hun eerste periode zitten, hoeft de Doetinchemse club hen pas voor 1 juni uitsluitsel te geven over hun toekomst. 

Vet

De Graafschap is al met Vet in gesprek over een langer dienstverband. De middenvelder heeft, net als Breinburg en Van Nispen, een optie in zijn contract voor een extra jaar.

De huurovereenkomsten met doelman Hidde Jurjus (PSV), Victor van den Bogert (Willem II) en Callum Slattery (Southampton) lopen deze zomer af. Leeroy Owusu maakt een transfer naar Willem II.

Ook de contracten van assistent-trainer Richard Roelofsen en keeperstrainer Edwin Susebeek worden formeel opgezegd. Hoofdtrainer Mike Snoei ligt nog tot medio 2021 vast.