Volledig scherm
Damien Dussaut (rechts) in actie tijdens een duel met Anderlecht. © Pro Shots

De Graafschap ziet komst Franse rechtsback Dussaut afketsen

DOETINCHEM - De Graafschap heeft de komst van de Franse rechtsback Damien Dussaut zien afketsen. De Doetinchemse eredivisionist was mondeling akkoord met de 23-jarige verdediger van het Belgische Sint-Truiden, maar zag op het laatste moment een kink in de kabel komen.

Dussaut zou donderdag medisch gekeurd worden door De Graafschap. De verdediger, die deze week al op De Vijverberg was, liet na de onderhandelingen echter niets meer van zich horen. ,,Dat bracht ons al aan het twijfelen'', zegt Peter Hofstede, technisch manager van de Doetinchemse club. ,,Alles leek in kannen en kruiken, maar via een tussenpersoon kregen we te horen dat zij toch andere voorwaarden in gedachten hadden. Het kwam zo onbetrouwbaar over dat we hebben besloten af te zien van zijn komst. Een bizarre situatie.''

Dussaut heeft naar verluidt een aanbieding van Levski Sofia uit Bulgarije op zak. Hij stond volgens de Franse krant L'Équipe eerder deze zomer in de belangstelling van Feyenoord. Ook werd de rechtsback in verband gebracht met het Duitse Eintracht Frankfurt en het Belgische Charleroi.

Met het afketsen van de transfer duurt de zoektocht van De Graafschap naar een rechtsback voort. ,,Maar we gaan geen overhaaste beslissingen nemen'', doelt Hofstede op het naderde einde van de transferperiode. ,,Het kan zijn dat we wachten tot de winterstop.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.