Volledig scherm
De Graafschap-aanvoerder Sven Nieuwpoort mist het duel met SC Heerenveen. © ANP Pro Shots

De Graafschap zonder aanvoerder Nieuwpoort tegen SC Heerenveen

DOETINCHEM - De Graafschap kan zaterdagavond (20.45 uur) in het thuisduel met SC Heerenveen toch geen beroep doen op SC Heerenveen. De aanvoerder van de Doetinchemse eredivisionist kampt weer met enkelklachten.

,,Het leek de goede kant op te gaan met Sven, maar hij heeft een terugslag gehad. Er zat donderdag na de training weer een ei op zijn enkel'', zegt De Graafschap-trainer Henk de Jong.

De Friese coach houdt tegen SC Heerenveen vast aan het basisteam van vorige week tegen Willem II (2-1 zege). Bart Straalman en Myenty Abena vormen opnieuw het hart van de defensie. Straalman draagt bij afwezigheid van Nieuwpoort de aanvoerdersband. Javier Vet is hersteld van een heupblessure, maar begint op de bank. Fabian Serrarens en Robert Klaasen zitten tegen de Friese opponent hun laatste wedstrijd schorsing uit.

,,We hebben tegen Willem II bij vlagen goed gevoetbald en strijd geleverd, dus ik ga niets veranderen. Het is ook weleens lekker om de boel te kunnen laten staan'', zegt De Jong.

Boost

Met SC Heerenveen treft De Graafschap een ploeg die een moeizame competitiestart beleeft. De Friezen haalden zeven punten uit zeven duels en staan daarmee op gelijke hoogte met de Doetinchemmers. De Jong: ,,De overwinning op Willem II was dik verdiend en heeft ons een boost gegeven. Als we opnieuw drie punten pakken, staan we er heel mooi voor. Het zou lekker zijn om wat bonuspunten te verzamelen.''

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Abena, Straalman, Tutuarima; Olijve, Bakker, Nijland; Van Mieghem, Thomassen, El Jebli.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.