Volledig scherm
Toine van Huizen namens De Graafschap in actie tegen Almere City. © BSR Agency

De Graafschap zonder Hamdaoui tegen Vitesse; Van Huizen vervangt Van de Pavert

DOETINCHEM - De Graafschap treedt dinsdagavond (18.30 uur) in de Gelderse bekerclash bij Vitesse aan zonder Mohamed Hamdaoui. De vleugelaanvaller van de Doetinchemse eerstedivisionist kampt met hamstringklachten.

Quote

Het zou financieel en qua uitstra­ling geweldig zijn Vitesse uit het bekertoer­nooi te wippen.

Mike Snoei, trainer De Graafschap

De Graafschap-trainer Mike Snoei hult zich in aanloop naar de wedstrijd tegen de Arnhemse eredivisionist in nevelen over zijn opstelling. Maar Hamdaoui wordt tegen Vitesse vervangen door Stef Nijland of Jeremy Helmer.

Zeker is dat Toine van Huizen na een enkelblessure terugkeert in het hart van de defensie. De verdediger neemt de plek in van de geschorste Ted van de Pavert

Achter de naam van spits Ralf Seuntjens staat nog een vraagteken. ,,Ralf maakt een steeds fittere indruk. Maar we bekijken de komende tijd steeds per dag hoe het gaat. Hij moet dinsdag zelf aangeven of hij fit genoeg is te starten.’’

‘Interessante wedstrijden’ 

Snoei neemt de clash met zijn oud-werkgever serieus. ,,Dit zijn voor ons heel interessante wedstrijden’’, zegt de coach uit Didam. ,,We kunnen ons meten met een ploeg uit de top 4 van de eredivisie. Het is goed voor de ontwikkeling van jonge spelers. Maar het zou voor De Graafschap ook financieel en qua uitstraling geweldig zijn Vitesse uit het bekertoernooi te wippen.”

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van Huizen, Tutuarima; Breinburg, Vet, Van den Boomen; Van Mieghem, Thomassen (Seuntjens), Nijland (Helmer).