Luc Mares (MVV) in duel met Leeroy Owusu (De Graafschap).
Volledig scherm
Luc Mares (MVV) in duel met Leeroy Owusu (De Graafschap). © BSR/SOCCRATES

De Graafschap zonder veel moeite voorbij MVV

UPDATEMAASTRICHT –  De Graafschap is bezig aan een uitstekende competitiestart in de eerste divisie. De Doetinchemse titelkandidaat won vrijdagavond, een week na de 2-0 thuiszege op SC Cambuur, tegen MVV zonder al te veel problemen ook zijn eerste uitwedstrijd: 0-3.

Trainer Mike Snoei posteerde bij afwezigheid van Daryl van Mieghem (kuitbeenbreuk) Youssef El Jebli op de rechterflank. Op het middenveld kreeg Javier Vet zijn eerste basisplaats. Linksback Jordy Tutuarima, hersteld van rugklachten, nam de plek van Roland Baas in.

Moeizame start

De Graafschap begon moeizaam op het kunstgras in De Geusselt. MVV bleef eenvoudig op de been en kreeg in de openingsfase via Shermar Martina ook de beste kans. De Doetinchemse club kwam na 27 minuten uit het niets aan de leiding. MVV-doelman Gilles Deusings tikte een vrije trap van Mohamed Hamdaoui ternauwernood over. Uit de resterende hoekschap van Gregor Breinburg kopte Toine van Huizen raak: 0-1.

De Graafschap werd daarna sterker. El Jebli toonde na 35 minuten zijn waarde. Hij dribbelde vanaf de rechterkant naar binnen en verraste Deusings met een verwoestende uithaal in de korte hoek: 0-2.

Volwassen

De Graafschap toonde zich daarna vooral een volwassen ploeg. Zonder zich bovenmatig in te spannen, speelde de Doetinchemse club het duel rustig uit. De defensie, onder leiding van ‘slopers’ Ted van de Pavert en Van Huizen, kwam zelden in de problemen. Doelman Hidde Jurjus voorkwam met een knappe redding op een poging van MVV-invaller Gavin Vlijter dat de spanning werd teruggebracht.

AZ-huurling Jeremy Helmer maakte in het slotkwartier als invaller zijn eerste speelminuten voor De Graafschap. Spits Ralf Seuntjens bepaalde in blessuretijd, op aangeven van El Jebli, op fraaie wijze de eindstand nog op 0-3.

MVV-De Graafschap 0-3 (0-2). 27. 0-1 Van Huizen, 35. 0-2 El Jebli, 90. 0-3 Seuntjens.

Toeschouwers: 3.919.

Scheidsrechter: Mulder.

Gele kaarten: Nys.

MVV: Deusings; Frenoy, Shermar Martina, Mares, Castro; Deom, Nys, Holtby; Kostons, Schroijen, Van den Hurk.

De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima (76. Baas); Breinburg, Vet (84. Van Heertum), Schuurman; El Jebli, Seuntjens, Hamdaoui (76. Helmer).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.