Volledig scherm
Henk de Jong. © BSR Agency

De Jong gepresenteerd als trainer van SC Cambuur

DOETINCHEM/LEEUWARDEN - Henk de Jong is woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe trainer van SC Cambuur. De 54-jarige Fries staat vanaf komende zomer drie jaar aan het roer bij de eerstedivisionist uit Leeuwarden.

De presentatie bij zijn nieuwe club volgde kort op de aankondiging van zijn vertrek bij De Graafschap. De Jong maakte vorige week maandag bekend na het seizoen afscheid te nemen bij de Doetinchemse eredivisionist. De Drachtenaar gaf aan vanwege de gezondheidsklachten van zijn vrouw op zoek te gaan naar een werkgever dichterbij huis.

Nadat SC Cambuur drie dagen later bekendmaakte niet verder te gaan met de huidige hoofdtrainer René Hake, lag de weg voor een terugkeer van De Jong helemaal open. De deal is nu beklonken. Ook Sandor van der Heide, zijn assistent bij De Graafschap, tekende een verbintenis bij de Friese club. 

Het duo werkte eerder al succesvol samen bij Cambuur, met het kampioenschap van 2013 in de eerste divisie en twee twaalfde plaatsen op het hoogste niveau. In februari 2016 legde De Jong zijn taken neer. De club stond op dat moment op de laatste plek in de eredivisie. Cambuur staat momenteel op een teleurstellende twaalfde plaats in de eerste divisie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.