Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong (rechts) juicht na de 1-0 tegen FC Emmen. Links zijn assistent Sandor van der Heide. © BSR Agency

‘De Jong moet gewoon op de bank zitten bij De Graafschap tegen SC Cambuur’

uitslag pollDOETINCHEM - Hoofdtrainer Henk de Jong en zijn assistent Sandor van der Heide moeten gewoon plaatsnemen op de bank bij De Graafschap in de nacompetitieduels met hun nieuwe club SC Cambuur. Dat vindt een meerderheid van de lezers, die reageerden op een poll op deze website.

De ontmoeting met Cambuur in de halve finale van de play-offs is pikant voor De Jong en Van der Heide. Het duo keert in de zomer terug bij de Friese eerstedivisionist. Ze strijden nu nog met de Doetinchemse eredivisionist om lijfsbehoud.

Professioneel genoeg

Bijna tweederde van de in totaal 2.531 stemmers (64 procent) denkt dat De Jong en Van der Heide professioneel genoeg zijn om hun klus bij De Graafschap goed af te kunnen maken of dat zij hun spelers nu niet in de steek kunnen laten.

20 procent van de lezers vindt dat het duo beter op de tribune plaats kan nemen om de schijn niet tegen de krijgen, 17 procent vreest dat de Friese trainers al met hun hoofd bij Cambuur zitten.

De Graafschap speelt zondag (20.00 uur) het heenduel in Leeuwarden. Woensdag (20.45 uur) wacht de return op De Vijverberg. Als de Doetinchemse club het tweeluik met Cambuur wint, wacht in de finaleronde een clash met de winnaar van TOP Oss-Sparta.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.