Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong bedankt Tarik Tissoudali na zijn geslaagde debuut tegen Jong FC Utrecht. © Lars Smook

De Jong: never change a winning team

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong houdt vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (aanvang 20.00 uur) vast aan het basisteam dat Jong FC Utrecht met 7-0 verpulverde.

,,Het zou gek zijn om nu te gaan wisselen'',  aldus De Jong. ,,Het was een prima uitslag, maar laten we eerlijk zijn; het was wel Jong FC Utrecht. Tegen FC Volendam zal het een stuk lastiger worden.''

Voor De Graafschap is het een zeer belangrijke wedstrijd. De ploeg wil de play-offs halen, maar de voorsprong op de nummer twaalf (FC Eindhoven) is slechts vier punten in Doetinchems voordeel. ,,We moeten de komende tijd een groter gat slaan'', zegt De Jong.

Het duel tegen de Noord-Hollanders is ook belangrijk voor de stand in de derde periode. FC Volendam is daarin de koploper met de maximale negen punten uit de eerste drie duels. De Graafschap heeft er zes. ,,Als je wint, doe je weer volop mee'', geeft De Jong te kennen. ,,We spelen om de prijzen en een periodetitel is ook een mooie prijs.''

Bij De Graafschap ontbreken vrijdagavond de geblesseerden Anthony van den Hurk, Elvio van Overbeek en Andrew Driver. Sjoerd Ars en Tim Receveur behoren weer tot de selectie.

Opstelling: Bednarek; Straalman, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Diemers, Klaasen; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.