De Graafschap-trainer Henk de Jong is in beeld bij SC Cambuur.
Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong is in beeld bij SC Cambuur. © BSR Agency

De Jong over interesse SC Cambuur: ‘Ze hebben nog niet gebeld’

DOETINCHEM - De kans is groot dat Henk de Jong komend seizoen terugkeert bij SC Cambuur. Maar de trainer ontkent dat hij al in gesprek is met de eerstedivisionist uit Leeuwarden. ,,Ze hebben nog niet gebeld", stelt de 54-jarige Fries.

De Jong is de voornaamste kandidaat om René Hake op te volgen bij zijn oude club. Zelf kondigde hij deze week zijn afscheid aan bij De Graafschap. Vanwege privéomstandigheden, zo luidde zijn uitleg. ,,Ik ben nog totaal niet bezig met een andere club", zegt de coach. ,,Daar ga ik op z'n vroegst na het weekeinde over nadenken. Ik houd me nu alleen maar bezig met de wedstrijd van zaterdag tegen SC Heerenveen.”

In navolging van De Jong maakte ook zijn rechterhand Sandor van der Heide donderdag zijn vertrek bij de Doetinchemse eredivisionist kenbaar. De Fries vormt al jaren een koppel met De Jong. De twee werkten eerder samen bij SC Cambuur, met wie ze in 2013 kampioen werden van de eerste divisie en daarna twee jaar op rij als twaalfde eindigden op het hoogste niveau.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.