Volledig scherm
Dennis te Braak vertrekt bij De Graafschap. © theo kock

Dennis te Braak weg bij De Graafschap

UPDATEDOETINCHEM - Dennis te Braak (45) vertrekt na dit seizoen als hoofd opleidingen bij De Graafschap.

Doetinchemmer Te Braak leeft al  meer dan een jaar in onmin met de clubleiding van de proftak en kondigde onlangs al aan dat hij in gesprek was met andere clubs om daar jeugdtrainer te worden.

Te Braak kreeg in januari een aanbod voor contractverlenging, maar hoorde na zijn tegenbod niets meer. Eind maart kreeg hij een formele ontslagbrief in de brievenbus en  vervolgens vernam hij niets meer van De Graafschap. Te Braak besloot daarop zijn vertrek kenbaar te maken.

Te Braak, die niet wil reageren, verwijst naar een persbericht. ,,De visie op talentherkenning en talentontwikkeling bij de BVO en de jeugd zitten op het moment niet op  één lijn waardoor de samenwerking voor mij niet optimaal is'', luidt daarin zijn summiere verklaring. 

Te Braak is niet de eerste belangrijke kracht die vertrekt bij de jeugdopleiding van De Graafschap. Eerder gaf scout Iwan Geurts uit Zevenaar ook al aan na dit seizoen naar PSV te vertrekken. Ook een aantal jeugdscouts verlaat de club.

Voor De Graafschap wordt het kort dag om een nieuw hoofd opleidingen te vinden. De Doetinchemse club heeft ook de jeugdtrainer voor volgend seizoen nog niet formeel vastgelegd. Te Braak kwam met een aantal trainers al tot een mondelinge overeenkomst, maar formeel is er nog niets bekrachtigd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.