De Graafschap-doelman Agil Etemadi.
Volledig scherm
De Graafschap-doelman Agil Etemadi. © ANP Pro Shots

Doelman Etemadi op weg naar de uitgang bij De Graafschap

DOETINCHEM - Agil Etemadi is op weg naar de uitgang bij De Graafschap. Technisch manager Peter Hofstede van de Doetinchemse eredivisionist gaat ervan uit dat de 31-jarige doelman in de winterstop vertrekt en is op zoek naar een vervanger.

Etemadi heeft een aanbieding voor een meerjarig contract op zak van een club uit de eerste divisie. Naar verluidt gaat het om zijn oude werkgever Almere City FC. De doelman heeft de clubleiding van De Graafschap laten weten te willen vertrekken.

,,Wij hebben Agil de tijd gegeven om na te denken over zijn toekomst en het gesprek aan te gaan’’, bevestigt Hofstede. ,,Als hij een akkoord bereikt met de club en we er als clubs ook financieel uitkomen, mag hij vertrekken.’’

De Graafschap eist bij een tussentijds vertrek van Etemadi, die een aflopend contract heeft, een transfersom. De Doetinchemse club wil de gelden gebruiken om een nieuwe doelman binnen te halen. De Graafschap hoopt spoedig een - bij voorkeur ervaren - keeper te presenteren, maar voert nog geen concrete gesprekken.

Etemadi ontbreekt vanmiddag in de wedstrijdselectie van De Graafschap in een oefenduel bij AZ. Hidde Jurjus, die zijn basisplek deze winter definitief dreigde kwijt te raken aan Etemadi, keert daarmee terug onder de lat. De Achterhoeker lijkt zondag ook zijn rentree in de competitie te maken tegen Fortuna Sittard.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.