Agil Etemadi in het shirt van De Graafschap.
Volledig scherm
Agil Etemadi in het shirt van De Graafschap. © ANP Pro Shots

Doelman Etemadi van De Graafschap terug naar Almere City FC

DOETINCHEM/ ALMERE - Agil Etemadi vertrekt per direct bij De Graafschap. De 31-jarige doelman tekent een contract voor tweeënhalf jaar bij eerstedivisionist Almere City FC.

De Graafschap is op zoek naar een vervanger. In ieder geval totdat er een nieuwe keeper is gevonden, staat Hidde Jurjus onder de lat bij de Doetinchemse eredivisionist. Jordy Rondeel stijgt in de pikorde en is nu de tweede keus. De ploeg van trainer Henk de Jong hervat zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Eerste doelman

Etemadi was de beoogde eerste doelman voor de tweede seizoenshelft. Maar de geboren Iraniër liet de clubleiding al enkele weken geleden weten te willen vertrekken. De Doetinchemse club werkte vanwege privéredenen van de keeper mee aan een tussentijds vertrek, maar eiste wel een transfersom. Het is niet bekend voor welk bedrag Almere de doelman overneemt.

Etemadi zat bijna anderhalf jaar op de bank bij De Graafschap, maar kreeg kort voor de winterstop een kans na een vormcrisis en rugblessure van Jurjus. De keeper liet daarin een goede indruk achter. Etemadi keert bij Almere City terug bij zijn oude werkgever. Etemadi stond van 2013 tot 2016 al onder contract bij de club uit Flevoland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.