Doelman Jurjus is op de weg terug bij De Graafschap

DOETINCHEM - Hidde Jurjus staat sneller dan verwacht weer op het trainingsveld bij De Graafschap. De doelman van de Doetinchemse eredivisionist is op de weg terug van een hamstringblessure en hoopt over anderhalve week weer inzetbaar te zijn.

Jurjus liep zijn kwetsuur begin maart op in het thuisduel met ADO Den Haag (1-1). Een MRI-scan wees uit dat hij een scheurtje in zijn hamstring had opgelopen en naar verwachting zes weken uit de roulatie zou zijn.

De PSV-huurling verscheen dinsdag echter alweer op het trainingsveld van De Graafschap en werkte een stevige sessie af met keeperstrainer Edwin Susebeek.

De competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo (zaterdag, thuis) en FC Groningen (volgende week dinsdag, uit) komen vermoedelijk nog te vroeg voor de keeper. Maar de Achterhoeker hoopt volgende week zaterdag in het thuisduel met AZ weer te kunnen spelen. Hoofdtrainer Henk de Jong moet dan opnieuw een keuze maken voor de keeperspositie. Jurjus kreeg na de winterstop het vertrouwen als eerste doelman. Maar zijn vervanger Nigel Bertrams - gehuurd van het Deense FC Nordsjaelland - presteert de laatste weken naar behoren.

Bahoui en Burgzorg

De selectie van De Graafschap is verder fit uit de interlandperiode gekomen. Ook Nabil Bahoui is hersteld van zijn heupklachten. Delano Burgzorg, die was opgeroepen voor de selectie van Oranje O20 en meespeelde in een oefenwedstrijd tegen Mexico, sluit donderdag weer aan bij de Doetinchemse club.

Volledig scherm
De Graafschap-doelman Hidde Jurjus wordt tijdens het thuisduel met ADO Den Haag van het veld gedragen. © BSR Agency
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.