Volledig scherm
De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. © BSR

Doelman Jurjus koestert derde clean sheet bij De Graafschap

DOETINCHEM - Hidde Jurjus beleeft mooie tijden bij De Graafschap. De doelman van de Doetinchemse eerstedivisionist hield vrijdagavond in het thuisduel met FC Volendam (3-0) voor de derde keer op rij zijn doel schoon.

Jurjus (25) erkende na afloop meteen dat hij tegen Volendam meerdere keren aan zijn eerste tegentreffer was ontsnapt. ,,Het was de eerste wedstrijd waarin we te veel kansen weggaven. In de eerste helft speelden we bij vlagen nog goed. Na rust hadden we een periode minder controle, lieten we ons terugdringen.”

Maar de PSV-huurling, die vorig seizoen een teleurstellend jaar beleefde met De Graafschap, koesterde zijn derde clean sheet. ,,Dit is lekker voor een keeper. De verdediging staat goed, we hebben achterin veel kwaliteit. Toine van Huizen en Ted van de Pavert zijn niet de meest gepolijste verdedigers. Maar zij zijn in de eerste divisie wel heel betrouwbaar. Mijn doel is nu om in ieder geval tot de interlandperiode (na het uitduel bij TOP Oss, red.) mijn doel schoon te houden.”

Absolute wil

Jurjus proefde tegen FC Volendam ook bij zijn verdedigers de absolute wil om de ‘nul’ te houden. ,,Ik vond het mooi om te zien dat Jordy Tutuarima en Leeroy Owusu mij ook nog even extra oppepten om de nul vast te houden.”

De derde zege op rij en de koppositie in de eerste divisie zorgden voor blije gezichten in het kamp van De Graafschap. ,,De sfeer is goed", zei de doelman. 

,,In de kleedkamer ging meteen de Nederlandstalige muziek aan. Met negen punten uit drie wedstrijden kunnen we heel tevreden zijn. Maar we moeten onze ogen niet sluiten voor de dingen die nog niet goed gaan. Aan de bal moeten we nauwkeuriger zijn en het drukzetten kan beter. Zeker in thuiswedstrijden moeten we tegenstanders echt de baas zijn. Maar we lieten opnieuw zien makkelijk te scoren en veel power  in de ploeg te hebben. Dat maakte het verschil.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.