Doelman Guy Smit (hier op archiefbeeld op het trainingsveld bij NEC) traint mee bij De Graafschap.
Volledig scherm
Doelman Guy Smit (hier op archiefbeeld op het trainingsveld bij NEC) traint mee bij De Graafschap. © Martijn Buskermolen

Doelman Smit traint mee met De Graafschap

DOETINCHEM - Guy Smit is opgedoken op het trainingsveld van De Graafschap. De 23-jarige doelman houdt voorlopig zijn conditie op peil bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

Smit, afkomstig uit Doetinchem, zit zonder club sinds zijn aflopende contract bij FC Eindhoven niet werd verlengd. De keeper speelde in de jeugd van DZC'68 en Vitesse en was in het seizoen 2015-2016 reserve-doelman bij NEC. Daarna verkaste hij naar Eindhoven.

Mede door een dubbele beenbreuk moest Smit lang wachten op zijn debuut in het betaald voetbal. Eind vorig seizoen stond hij drie duels onder de lat bij FC Eindhoven.

Smit krijgt bij De Graafschap de gelegenheid op niveau te blijven trainen, maar komt niet in aanmerking voor een contract. De Doetinchemse club heeft met Hidde Jurjus, Jordy Rondeel, Nick van den Dam en Guus Vaags al vier doelmannen voor het eerste elftal en beloftenteam.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.